Flexi-T®

Ideell passform for livmoren din

Hvorfor velge Flexi-T?

Flexi-T ble utviklet på grunnlag av akkrediterte studier, ved bruk av data oppnådd fra livmorhulemålinger tatt med Kurz» kavimeter. Studiene omfattet 795 fruktbare kvinner i alle aldre og parøse kategorier (ingen tidligere graviditeter, én tidligere graviditet eller flere tidligere graviditeter). Basert på dataene kan det konkluderes med at dimensjonene av livmoren påvirkes av antallet tidligere graviditeter. Flexi-T ble utviklet på grunnlag av denne kunnskapen. Det finnes to ulike størrelser: standardspiralen for kvinner som allerede har hatt barn, og den mindre spiralen for kvinner som ikke har født før.

Den optimale formen og det fleksible materialet reduserer risikoen for utstøting og minimerer potensielle bivirkninger, som sporblødninger og ubehag. Det smale innføringsrøret uten stempel gjør Flexi-T enkel å sette inn og minimerer ubehag. Fjerning er enkelt og relativt smertefritt. Det er tilnærmet null risiko for perforering takket være spiralens avrundede hjørner og bruk av det smale innføringsrøret uten stempel. Flexi-T ble utformet for å passe til livmorens øvre kurve og er ekstremt fleksibel. Flexi-T er brukervennlig og enkel. Den imøtekommer behovene til leger såvel som til kvinnene som bærer den.

En klinisk studie med 1150 kvinner i alle aldre og parøse kategorier (ingen graviditet, én graviditet, flere graviditeter) konkluderte med at Flexi-T er trygt og gir kvinner prevensjonsbeskyttelse av høy standard.

Flexi-T er en hormonfri spiral som ikke har noen effekt på kroppens naturlige hormonbalanse. Så snart Flexi-T er satt inn, gir den umiddelbar beskyttelse, og kvinnen er fruktbar igjen så snart spiralen fjernes.

Langvarig, pålitelig, hormonfri

 

Hvilke Flexi-T-modeller er tilgjengelige?


Flexi-T er tilgjengelig i 4 modeller: Flexi-T 300, Flexi-T+ 300, og Flexi-T+ 380.
Flexi-T har en komfortabel løsning som vil passe for de fleste kvinner.


 Flexi-T 300

Flexi-T 300 Er den minste kobberspiralen som er tilgjengelig (29 mm lang og 23 mm bred, innpakket i 300 mm² kobbertråd). Den er ideell for kvinner som ikke har født (enda), siden forskning viser at nulliparøse kvinner har mindre livmorhuler. Dette er også den ideelle løsningen for kvinner i overgangsalderen som fremdeles ønsker å bruke prevensjon. Spiralen er enkel å sette inn, og innsetting er nesten helt smertefritt.

Siden Flexi-T ikke inneholder noen hormoner, blir kroppens naturlige hormonbalanse ikke forstyrret og menstruasjonssyklusen forblir normal.

Flexi-T 300 gir 5 års optimal prevensjonsbeskyttelse


 Flexi-T+ 300

Flexi-T+ 300 er den større versjonen til Flexi-T 300 (32 mm lang og 28 mm bred, innpakket i 300 mm² kobbertråd) og ideell for kvinner som har født ett eller flere barn, siden forskning viser at livmoren er noe større etter graviditet. Spiralen er enkel å sette inn, og innsetting er nesten helt smertefritt.

Siden Flexi-T ikke inneholder noen hormoner, blir kroppens naturlige hormonbalanse ikke forstyrret og menstruasjonssyklusen forblir normal.

Flexi-T+ 300 gir 5 års optimal prevensjonsbeskyttelse. 


 Flexi-T+ 380

I likhet med Flexi-T+ 300 er Flexi-T+ 380 «er den større versjonen» til Flexi-T 300 (32 mm lang og 28 mm bred, innpakket i 380 mm² kobber). Forskjellen mellom Flexi-T+ 300 og Flexi-T+ 380 er mengden kobber og hvordan det er fordelt. I Flexi-T+ 380 er den vertikale aksen innpakket i 300 mm² kobbertråd, supplert med kobber på T-formens armer (totalt 380 mm² kobber). Dette øker effektiviteten.

Denne spiralen er ideell for kvinner i den mest fruktbare perioden (20–35 år) som har født ett eller flere barn, siden forskning viser at livmoren er noe større etter graviditet. Spiralen er enkel å sette inn, og innsetting er nesten helt smertefritt.

Siden Flexi-T ikke inneholder noen hormoner, blir kroppens naturlige hormonbalanse ikke forstyrret og menstruasjonssyklusen forblir normal.

Flexi-T+ 380 gir 5 års optimal prevensjonsbeskyttelse.

Fastlegen og/eller gynekologen kan gi råd om hvilken type Flexi-T som passer best for deg.